I themeluar me një investim prej 200 milion dollarësh në zonën e organizuar industriale Çerkezköy, në një hapësirë prej 108 000 metrash katrorë, objekti i prodhimit i "Pharmactive" është një nga objektet e pakta të prodhimit të produkteve farmaceutike në Turqi dhe Evropë. I projektuar si një sistem njëkatësh në përputhje me rregulloret cGMP dhe cGLP, objekti krenohet me kapacitetin e prodhimit prej 330 milionë kutish produktesh.


Në vitin e parë të operimit, "Pharmactive" iu lëshua certifikata e BE-së për Praktikën e mirë të prodhimit (GMP) nga Instituti Federal për Barnat dhe Pajisjet Mjekësore (BfArM), një nga autoritetet më prestigjioze të Evropës, dhe iu dha e drejta për ta rinovuar në maj të vitit 2017.


Pas marrjes së certifikatës OHSAS 18001 për standardet e saj të shëndetit dhe sigurisë në punë dhe certifikatës ISO 14001 për sistemet e menaxhimit të mjedisit, objekti prodhon si forma të lëngshme ashtu dhe gjysmë të lëngshme.


• Tableta,
• Tableta të veshura me film, pilula të veshura me cipë sheqeri
• Kapsula
• Kokrriza për pezulli
• Tableta shkumëzuese

• Shurupe
• Pezulli
• Locione
• Sprej

• Pomada
• Kremra
• Xhele

PAKETIMI

Të gjitha produktet gjysmë të gatshme paketohen me anë të sistemeve të mbyllura, të përbëra nga makineri plotësisht të automatizuara që përdorin sisteme kontrolli elektronik që mundësojnë përzgjedhjen dhe eliminimin e produkteve defektoze.

FUSHAT TEKNIKE

Në objektin tonë të prodhimit, të gjitha pajisjet industriale menaxhohen dhe kontrollohen nga një sistem i kompjuterizuar i menaxhimit të godinës.


MAGAZINA

Depoja e magazinimit ka një kapacitet prej 13 000 paletash. Kontrollet e temperaturës dhe lagështirës së depos kryhen me anë të matjeve në linjë dhe monitorohen nga sistemi i menaxhimit të godinës. Përveç magazinimit të lëndëve të para, materialeve të paketimit dhe produkteve të gatshme, depoja e magazinimit shërben edhe për kryerjen e dërgesave të produkteve. Kapaciteti do të arrijë deri në 22 000 paleta pasi të vihet në përdorim hapësira e rezervuar e zgjerimit.